HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Hakkında yangın kapısı

Hakkında yangın kapısı

Blog Article

Hiç acaba yasak ki yangın felaketi, yıl içre emanet yitirilmesine münasebet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı endamsız bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de mal yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüksek yapıda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve varlık kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öteki ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belirli bir ısıya denli dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını esenlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması başta tamamlanmak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahıs adetsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yangın çabucak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın kapısı son not kritik bir öneme sahiptir.

Uslu kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem vira etmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

İçeriden dünyaarı dosdoğru itildiğinde Yangın Kapısı kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir üstının belirgin olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da kötüı kat ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli vasat oluşturur.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak ferahliği, konutlarda 100 mm’den ve özge konstrüksiyonlarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Report this page